gemengde techniek op oud hout

uit 2020 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Pieken en dalen

2020

Twee oude wandplanken aanelkaar gelijmd. Eén heeft twee veren, de andere plank twee groeven. Ze zijn niet overal even breed. De oorspronkelijke rode verflaag heb ik bewerkt met priem, metaalpen en schuurpapier. Plaatjes lood in de punten bevestigd. Toegevoegde kleuren: wit, geel, goud, donkerrood en zwart.  Het geheel is gelakt.  

Uitbarsting

2020

Middenpaneeltje van een oude deur. Originele kleur rood. Gecracqueleerde verflaag. Tussen de cracquelé lijnen vlakjes geschilderd, weer weggeschuurd en deels opnieuw beschilderd. Soms bewerkt met priem. Lood op het hout gelijmd en gespijkerd. Beschilderd en geschuurd.

Afvaart I

2020

Oude kastplank met originele rode kleur, halfronde uitsparing en richels voor staande schoteltjes. Bewerkt met multitool, priem, schuurpapier en metaalpen. Duizenden gaatjes in de verf geprikt. Lijnen en vormen gekrast. Toegevoegde kleuren: geel, rood, zwart en donkerrood. 

Afvaart II

2020

Kastplank met bestaande rode kleur, richels voor staande schoteltjes en een halfronde uitsparing. Bewerkt met priem (prikken), schuurpapier en metaalpen (krassen). Toegevoegde kleuren: wit, rood, donkerrood, goud. 

Dreiging

2020

Kastplank met oorspronkelijke rode kleur en halfronde uitsparing. Bewerkt met multitool, priem, stanleymes, schuurpapier. Voorstelling met vissen en ornamenten in de verf gekrast. Meerdere kleuren toegevoegd.

Slokop

2020

Kastplank met originele rode kleur, met halfronde uitsparing aan de voorzijde en goudkleurige kraal. Bewerkt met zaag, priem en schuurpapier. Kleuren wit, rood, donkerrood, zwart en goud toegevoegd.

Bagage

2020

Kastplank met originele rode kleur, halronde uitsparing aan de voorzijde en goudkleurige kraal. Bewerkt met zaagje, priem, metaalpen en schuurpapier. Toegevoegd: lood en asfaltspijkers. Extra kleuren geel, rood, donkerrood, goud en zwart. 

Gescheurd landschap

2020


Van stukken multiplex heb ik lagen uit elkaar getrokken en geordend op een plaat gelijmd. Bewerkt met zaagjes van een multitool. De gezaagde vormen zijn beschilderd met verschillende kleuren.

Bescherming

2020

Van stukken multiplex heb ik lagen uit elkaar getrokken en geordend op een plaat gelijmd. Bewerkt met zaagjes, stanleymes en schuurpapier. De gezaagde vormen zijn beschilderd met verschillende kleuren.