Gemengde techniek afgedankt hout. Zagen, kerven, krassen, schuren en schilderen. Soms zand, lood en andere materialen op het hout gelijmd.

uit 2021 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Kazuifel (2021-1)

2021

Plank met originele kleuren grijs en groen. Beneden twee stukjes hout toegevoegd. Ook deze stukjes met oude kleuren rood en zwart. Op het hout zand, karton en lood gelijmd. Bewerkt met stanleymes, priem, verfkrabber en schuurpapier. Toegevoegde kleuren: rood, wit en goud.

Openen en sluiten (2021-2)

2021

Oud plankje met grijze kleur en deurwartel. Bewerkt met priem, multitool-zaagje en schuurpapier. Toegevoegd: zwarte kit, lijm en verf

Reus (2021-3)

2021

Twee stukken plank, voorzijde rood, achterkant groen. Wisselend aanelkaar bevestigd. In de verf vormen gekrast en geprikt met priem. Soms geschuurd tot tweede verflaag of tot op het blanke hout. Toegevoegd: zwarte acrylaatkit en meerdere kleuren verf, waaronder wit, goud, geel, donkerrood.

'Majeur' (2021-4)

2021

Drie aan elkaar gelijmde wandplanken met originele rode bovenlaag. Onderliggende verflagen: o.a. wit en groen. Beelden in de verf gekrast. Door krassen, snijden, prikken en schuren zijn oudere lagen tevoorschijn gekomen, soms het kale hout. Toegevoegde kleuren: geel, grijs, (donker)rood, goud, wit en zwart.

13 / 31 (2021-5)

2021

In 1999 kreeg ik een wit geverfde plank met een intrigerende berekeningsschets (zie lijst rechtsonder). Die schets heb ik in 1999 toegepast in een afbeelding op karton. Het karton is deels bedekt met lijm en een dunne witte verflaag. Op de lijst heb ik tekens in wit en blauw aangebracht en op het kartongedeelte 3 vierkante metalen plaatjes. In 2021 is het werk gerenoveerd.

In het oog (2021 - 6)

2021

Damwandplank van hardhout. Vier cm dik, met groef en veer. Eerst heb ik lijnen in het hout gezaagd en ooggaten geboord. Lijnen en boorgaten opgevuld met kit. Kleuren toegevoegd en arceringen geschilderd met penseel.

Paradijs (2021 - 7)

2021

Twee plankdelen. Originele groene verf. Arceringen met penseeltje in verschillende kleuren. Toevoegingen: lood, spijkertjes, stoffeernagels. Bewerking lood met priem.  

Omarming (2021-8)

2021

  Damwandplank van hardhout. Vier cm dik, met groef en veer. Eerst heb ik lijnen in het hout gezaagd met een multitool. Lijnen opgevuld met kit. Kleuren geschilderd. Arceringen in het wit met een metaalpen. Een plaatje lood rechts op het hout gelijmd.